Csillagvizsgálás, elköteleződés, és a mesterséges intelligencia, ami megsúgja, hogy mire kell bérletet váltani jövőre!

Csillagvizsgálás, elköteleződés, és a mesterséges intelligencia, ami megsúgja, hogy mire kell bérletet váltani jövőre!

Csillagvizsgálás, elköteleződés, és a mesterséges intelligencia, ami megsúgja, hogy mire kell bérletet váltani jövőre!

Idén ünnepeljük a Müpa megnyitásának tizenötödik évfordulóját, és a frissen bejelentett 2020/21-es évadban is kivételes karmesterek, világszínvonalú együttesek és kiemelkedő szólisták érkeznek majd a kontinensről és azon is túlról. Itt lesz egyebek mellett Sir Antonio Pappano, Esa-Pekka Salonen és a Philharmonia Orchestra, Daniele Gatti és a Mahler Chamber Orchestra, Daniel Harding és a Bécsi Filharmonikusok, és olyan hangszeres muzsikusok és énekesek is, mint Víkingur Ólafsson vagy Elīna Garanča. Lássuk részletesebben, mire számíthatnak a 2020/21-es évad nézői!

mupa_c_posztosjanos.jpgMüpa © Posztós János

Legyen bérelt helyed a Müpában!
Most különösen távolinak tűnik az ősz-tél, a jövő tavasz és a nyár, de talán még soha nem vártuk ennyire, hogy gyorsabban szaladjon az idő, azt pedig különösen, hogy újra megtelhessenek a hangversenytermek és nézőterek! Eláruljuk, miért jó jövőre is egy egész évadra elköteleződni már most: egyrészt a bérletek értelemszerűen kedvezményes vásárlási lehetőséget jelentenek a legjobb hangversenyekre és előadásokra, másrészt így egy-egy koncertsorozaton keresztül lehetőség nyílik egy adott témában vagy stílusban elmélyedni.

Az évad együttese és az évad művésze
Világszerte ünnepelt csellóművész, aki a zenélés mellett a tehetségek gondozásában látja a legfőbb feladatát. Már a diplomakoncertjén is zsúfolásig megtelt a Zeneakadémia, és azóta is töretlenül ível felfelé a karrierje: rengeteg rangos versenyeredménnyel és elismeréssel büszkélkedhet, emlékezetes hazai és külföldi koncertjeit pedig nemcsak a „civil” publikum, de a szigorú szakmai közönség is lelkesen fogadja. Ő Várdai István, akivel a jövőben gyakran találkozhatnak a koncertlátogatók a Müpában, hiszen a 2020/21-es évad művésze. Itt súgjuk meg, hogy az évad együttese pedig a legendás 40 éves tánctársulat, a lenyűgöző Győri Balett. De visszatérve az évad művészéhez: Várdai István játszik például a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral, de felbukkan majd a Régizene Fesztiválon is. S hogy addig se maradjunk a muzsikája nélkül, íme, egy kis ízelítő a játékából:

De miről is van szó?
Szólisták és zenekarok bérletünkben legendás, nagy hagyományokkal rendelkező zenekarok és virtuóz szólisták találkoznak a Müpa színpadán, míg Zenekari páholy sorozatunk koncertjein világhírű karmesterek dirigálnak ikonikus együtteseket. Előbbi válogatásban itt lesz a világ egyik legjobb, és történetesen magyar nagybőgőse, Rácz Ödön, aki napjainkban a Bécsi Filharmonikusokat erősíti, érkezik a nagyszerű svéd szoprán, Miah Persson és a trombitás Hakan Hardenberger, koncertet ad a virtuóz Seong-Jin Cho és a fent már említett Várdai István is. A Liszt Ferenc Kamarazenekar a Haydn- és Mozart-művek mellett Nino Rotával kedveskedik a közönségnek, az Orchestre Philharmonique du Luxembourg orosz szerzők műveit hozza el, de a Nemzeti Filharmonikusok és az Amsterdam Sinfonietta is izgalmas programmal készül.

mupa2020_esa-pekkasalonen_c_benjaminsuomela.jpgEsa-Pekka Salonen, aki a Philharmonia Orchestrát vezényli majd © Benjamin Suomela 

Ami a másik sorozatot illeti, arra sem lehet panasz: Hősi élet, „Sors”-szimfónia, Schumann Első szimfóniája, Mahler első és utolsó szimfóniája… csupa nagyszabású, szenvedélyes vagy éppen indulattól fűtött mű, mindegyik zseniális együttesekért és briliáns karmesterekért kiált. Pappano, Salonen, Gatti és Harding személyében mindez garantált, és ha hozzávesszük Róma, London, Bécs, sőt: Európa legjobb zenekarait, minden adott a felejthetetlen komolyzenei élményhez.

Ki ne akarná hallani a nyolcvanöt évesen is örökifjú Frankl Pétert szólistaként és kamaramuzsikusként Chopin, Beethoven, Schumann és Mozart műveiben? Ki ne volna kíváncsi arra, milyen Várdai István és „Izland Glenn Gouldja”, Víkingur Ólafsson, vagy épp Baráti Kristóf és Várjon Dénes kettőse? A kamarazene a találkozások műfaja: egyszer a meglepetés, máskor a régi ismeretség harmóniája ragyogja be - a Kamarakincsek bérlet ezekből a tökéletes találkozásokból gyűjtött egy évadra valót, garantáljuk, hogy addiktív lesz az élmény!

mupa2020_vikingurolafsson_arimagg.jpgA Várdai Istvánnal közös koncertre készülő Vikingur Ólafsson © Ari Magg

Ünnepi fények, fényes hangok
Steinbeck az Érik a gyümölcs című regényében azt írja: „Az ének és az imádság egy és ugyanaz.” Ezen a véleményén minden bizonnyal sokan osztoznak, akik szívesen hangolódnak áhítatos zeneművekkel az őszi-téli ünnepkör jeles alkalmaira. Ünnepek és oratóriumok címet viselő sorozatunkban meghitt estékre várunk mindenkit Mindenszentektől az Újév napjáig, Berlioz szinte sosem hallható Requiemjétől Haydn Teremtéséig. Az ünnepi percek fényét pedig egyebek mellett a Wrocław Baroque Orchestra, a Purcell Kórus és az Angelica Leánykar, a Hannoveri Fiúkórus és a London Brass fokozza majd. És akik szerint a legkülönlegesebb hangszer az ember torkában lapul, azok számára további nagyszerű újsággal szolgálhatunk: Hang-szálak bérletünkben többek közt Haydn ritkán hallható oratóriumával, operával és kihagyhatatlan áriakoncerttel készülünk – izgalmas, ugye? Hát még ha azt is eláruljuk, hogy világklasszis énekesek tolmácsolásában hangzanak majd el a nagy művek: Elīna Garanča, Ludovic Tézier, Ann Hallenberg, Ramón Vargas… operarajongóknak (is) kötelező!

mupa2020_elinagaranca_c_holgerhage_deutschegrammophon.jpgElīna Garanča, akit Carmenként láthat majd a közönség © Holger Hage/Deutsche Grammophon

Tizenhat órányi monumentális zene
Akinek a Ringről nem A gyűrűk ura, hanem A nibelung gyűrűje tetralógia négy része jut eszébe, az egészen biztosan örül, hogy a Wagner-bérlet által átélheti a hatalmat hordozó gyűrű grandiózus mítoszát. Bónusz, hogy a csomaghoz most még a megújult szereposztásban színpadra állított Lohengrin is választható. Fantasybe illő, nagyívű történetek, drámai erejű hangzás és lenyűgöző énekesek – nemcsak Wagner-fanatikusoknak ajánljuk!

tomaszkonieczny_c_klaudiataday.jpgTomasz Konieczny, aki Wotanként lép majd színpadra © Klaudia Taday

Egy kis „csillagvizsgálás”’ és friss fuvallatok a komolyzenében
A klasszikusok mellett néha nagyon jó a figyelmünket az új tehetségek és még ismeretlen művek felé fordítani: a kísérletező szellemű stuttgarti ütőhangszerestől a fiatal kora ellenére máris elismerések sokaságával büszkélkedő brit baritonon át a virtuóz spanyol oboásig számos ifjú talentumot vonultat majd fel a Rising Stars bérletünk, amelynek alkalmain – ahogyan az eddigi években is – egy-egy új mű bemutatóját élvezhetik a nézők. Aki pedig még több ígéretes tehetség felfedezésére tartana velünk, annak szívből ajánljuk a Felfedezések nevet viselő sorozatunkat, amelyben a huszonévesek bizonyítják, hogy helyük van a komolyzene ege alatt, és a hab a tortán az, hogy módunk lesz ritkán hallható műveket is meghallgatni.

jessgillam_risingstars_c_robinclewleyphotography.jpgJess Gillam, a Rising Stars program egyik jelöltje © Robin Clewley

És mit ajánlunk a legfiatalabb zenekedvelőknek?
Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, a kamaszodó korosztály figyelmét sem felkelteni, sem fenntartani nem egyszerű feladat. Operamatiné sorozatunkban éppen ezért közismert és a köztudatban kevésbé jelen lévő operák által kínálunk ismerkedési lehetőséget a 10-14 éveseknek. Nekik szeretnénk bebizonyítani, hogy az opera és a klasszikus zene egyáltalán nem ijesztő, sokkal inkább élvezetes dolgok. A kétrészes műsorok első felében ismertetjük a cselekményt, mesélünk a szereplőkről és a zenéről, aztán, hogy aztán a folytatásban már a zenéé, vagyis az operáké és operarészleteké legyen a főszerep. Szintén elsősorban a felső tagozatosoknak szánjuk az Érzelmek iskolája című bérletünket, amelynek alkalmain a haragtól a szomorúságon át a boldogságig jutva érzelmekről tanulunk a zene szofisztikált nyelvén.

mupa2020_epulet_c_posztosjanos4.jpgA következő évadban is várjuk nézőinket! © Posztós János

…és még nincs vége!
A fentieken túl még számos izgalmas produkcióval várjuk a nézőket, érdekességekkel, ínyencségekkel készülünk például a régizenét vagy az orgonamuzsikát kedvelőknek is. A jövő évadra szóló teljes bérletkínálatunk IDE kattintva érhető el, aki pedig bizonytalan lenne, van-e neki való bérletünk, esetleg tudni szeretné, hogy komolyzenei és matinésorozataink közül melyiket válassza, annak van még egy jó hírünk: a mesterséges intelligencia most már abban is segít, hogy megtaláld a tökéletest, a Facebook oldalunkon található chatbotunk egy rövid kvízzel könnyíti meg a döntést, fordulj hozzá bátran!

Hangolódj a koncertre! – JOY!Guru: Debashish Bhattacharya, Wojtek Traczyk, Hubert Zemler

Hangolódj a koncertre! – JOY!Guru: Debashish Bhattacharya, Wojtek Traczyk, Hubert Zemler

Hangolódj a koncertre! – JOY!Guru: Debashish Bhattacharya, Wojtek Traczyk, Hubert Zemler

A slide gitár indiai guruja a Müpában

debashish_bhattacharya_photo_by_karol-czajkowski.jpg

Napjaink egyik leghíresebb indiai zenésze, Debashish Bhattacharya a maga alkotta slide gitárjával új fejezetet nyitott a klasszikus indiai zene interpretálásában. Ötvenéves pályafutása során több mint háromezer alkalommal lépett fel, és a slide gitár egyedüli gurujaként a világ minden tájáról érkező tanítványok százainak adott nélkülözhetetlen útmutatást kolkatai zeneiskolájában. Legutóbbi lemeze, a JOY!Guru felvételeit egyetlen éjszaka alatt rögzítette a kortárs lengyel jazz két jeles alakjával, a dobos Hubert Zemlerrel és a bőgős Wojtek Traczykkal.

Pezsgő, szenvedély és Marlene Dietrich-dalok

Pezsgő, szenvedély és Marlene Dietrich-dalok

Pezsgő, szenvedély és Marlene Dietrich-dalok

A Broadway után Budapesten Ute Lemper

ute_blog.jpg

A német származású énekesnőt, színésznőt már pályája kezdetén Marlene Dietrichhez hasonlították. Míg eleinte mélységesen zavarban volt attól, hogy a világ leghíresebb kabaré-énekesnőjéhez mérik, ma már megkerülhetetlen, hogy egy lapon említsük őket. Azért is, mert Ute Lemper időközben több mint harminc albumot készített, számtalan sikerdarabban szerepelt, és személyes élményei alapján megalkotta saját, Randevú Marlenével című estjét, amelyet február 13-án láthat először a hazai közönség a Müpában. Előtte azonban itt a lehetőség, hogy megismerjük Ute Lemper személyesebb oldalát: íme, rögtön 7 kevésbé ismert dolog a sanzon koronázatlan királynőjéről.

Fanfártól a Wagner-sörön át a Soderquistekig: titkok és érdekességek a Budapesti Wagner-napokról

Fanfártól a Wagner-sörön át a Soderquistekig: titkok és érdekességek a Budapesti Wagner-napokról

Fanfártól a Wagner-sörön át a Soderquistekig: titkok és érdekességek a Budapesti Wagner-napokról

800x350_wagner_aloldal_carousel_1600x400.jpg

Kevés fesztivál mondhatja el magáról, hogy a nagy múltú Bayreuthi Ünnepi Játékokhoz hasonlítják. A mára kultikussá vált Budapesti Wagner-napok évről évre a világ legkülönbözőbb tájairól vonzza a Müpába a zeneszerző rajongóit, mert mindig képes újat mutatni. A 2006 óta töretlenül népszerű, világsztárokat felvonultató eseménysorozat nemcsak a nézők körében, hanem a reklámszakma versenyein is időről időre sikert arat, és most újra esélye van a győzelemre, hiszen az ország legkiemelkedőbb kezdeményezéseit listázó Highlights of Hungary kurátori csapata idén a Budapesti Wagner-napokat is beválasztotta a legjobbak közé. A Highlights of Hungary oldalán február 10-ig várják a közönség szavazatait.

Hangolódj az ünnepekre a Müpával!

Hangolódj az ünnepekre a Müpával!

Hangolódj az ünnepekre a Müpával!

A karácsony nem lehet teljes zene nélkül! A Müpa különleges karácsonyi listája gondoskodik arról, hogy az ünnepek alatt a mézeskalács és a fenyőillat mellett zeneszó is körbelengje a lakást. A listán a hagyományos karácsonyi dallamok mellett a nagy klasszikusok modern feldolgozásai is helyet kaptak. így válik az ünnep élménnyé mindenki számára! 

Boldog karácsonyi ünnepeket kíván a Müpa! 

2019/12/16 : mupa Szólj hozzá!
A középkori misztikus szerelem éled újjá a Müpában

A középkori misztikus szerelem éled újjá a Müpában

A középkori misztikus szerelem éled újjá a Müpában

Decemberi lélekbalzsam Alireza Ghorbani perzsa szerelmes dalaival

20191126_alirezaghorbani_credit_sahar_saebnia_3.jpg

Káprázatos, megindító, lenyűgöző – ilyen jelzőkkel szokták illetni a világsajtóban Alireza Ghorbanit. A teheráni születésű perzsa énekes december 22-én szerelmes dalokkal érkezik a Müpába, hogy hangjával egyenesen a legendás „Rózsák kertjébe” kalauzolja a közönséget, amely gazdag ihletforrásként szolgált a legnagyobb perzsa költők alkotásaihoz.

Alireza Ghorbani a perzsa zenei tradíció egyik legismertebb előadója. A teheráni énekes énekhangját tizenkét éves korában kezdte fejleszteni, harminc éves korára pedig a perzsa dal egyik elsőszámú előadójává nőtte ki magát.

Mélyen vallásos családba született, és amellett, hogy már kamaszkorában kitűnt a Korán átszellemült recitálásával, épp olyan nyitott volt azokra az énekesekre, akiket a rádióban hallgatott. „Annak ellenére, hogy abban az időben nem értettem a zenei rendszert, sem annak működését, ezek a dalok lenyűgöztek, úgy éreztem, hogy valami mély és spirituális dologról van szó. Azt gondolom, ha valakit nem ragad magával a zene már ennyire fiatalon, sosem lehet jó zenész” – mondta korábban.

Alireza Ghorbani annak a generációnak a tagja, amelynek művészetére nagy hatást gyakoroltak az 1979-es iráni forradalom eseményei, amelyek nemcsak az ország történelmét pecsételték meg, hanem a kulturális életére is nagy hatást gyakoroltak. Ami az utóbbit illeti: a forradalom az iráni klasszikus zene reneszánszát hozta magával. Ennek a zenei hagyománynak a jellegzetessége, hogy megőrizte szoros kapcsolatát a 12. századig visszanyúló misztikus költészettel. A forradalom után feltűnt előadók – akárcsak Alireza Ghorbani – azonban azzal az igénnyel léptek fel, hogy a klasszikus zene kortárs mondanivalóval és színezettel társuljon.

A Müpába a középkori misztikus szerelem dallamaival érkezik: Lost in Love - Persian love songs című albuma igazi balzsam a léleknek. Alireza Ghorbani azokat a klasszikus perzsa költőket idézi meg rajta, akik a legendás „Rózsák kertjében” merítettek műveikhez ihletet, mellettük azonban megszólalnak az iráni költészet kortárs nagyjainak megzenésített alkotásai is. Ebben a klasszikus perzsa hangszerek olyan mesterei lesznek társai, mint – a zenéit szerző – Saman Samimi (kamancheh), Milad Mohammadi (tar) és Zakariya Yousefi (ütőhangszerek). Koncertjük során azt szeretnék bebizonyítani, hogy a középkori misztikus szerelem dalaiba napjainkban is beleszakadhat a szív.

 

2019/12/10 : mupa 3 komment
Lélekmelengető adventi dalokkal hangol az ünnepre a Bognár Szilvia Sextet

Lélekmelengető adventi dalokkal hangol az ünnepre a Bognár Szilvia Sextet

Lélekmelengető adventi dalokkal hangol az ünnepre a Bognár Szilvia Sextet

20191204_bognar_szilvia_sextet_credit_falus_kriszta.jpg

A hazai folk- és világzenei színtér egyik legsokoldalúbb és legnépszerűbb előadója kétségkívül Bognár Szilvia. Az énekesnő férjével közösen létrehozott világzenei formációja, a Bognár Szilvia Sextet december 4-én érkezik a Müpa Sátorba, hogy a tőle megszokott dallamvilág mellett adventi dalokkal aranyozza be a karácsony előtti örömteli várakozást.

Lassan már hagyománnyá válik, hogy a tél közeledtével a Müpa is ünnepi készülődésbe kezd. A Müpa Sátorban a legkülönfélébb programok és előadások várják az egész családot. Míg a délelőtti műsor a gyerekeknek kedvez, addig az esti órákban a felnőtteknek szól a programkínálat: így december 4-én is, amikor a Bognár Szilvia Sextet veszi birtokba a színpadot.

Aki hallotta már Bognár Szilviát énekelni, az tudja, hogy a zenéje valódi lélekbalzsam. Az énekesnő immáron negyedszázada a hazai folk- és világzenei színtér egyik legnépszerűbb előadója, és olyan neves előadók oldalán is hallhattuk már, mint Sebestyén Márta, Rost Andrea, Sebő Ferenc, Lovasi András vagy épp Berecz András. De énekelt már az Anima Sound System, a Makám és egyebek mellett a Nikola Parov Quartet formációval is. Önálló albumai a reneszánsz vokális műfajoktól kezdve a gyerekdalokon át a progresszív világzenéig mutatják munkássága sokszínűségét.

A Bognár Szilvia Sextetet 2017-ben férjével közösen hívta életre. Az új világzenei formáció repertoárjában magyar, cigány, bolgár és görög dalok szólalnak meg szokványosnak egyáltalán nem nevezhető felállásban, illetve hangszerelésben. Műsorukban a népzene, a jazz és az észak-indiai klasszikus zene műfaji sokszínűsége találkozik, olyan egyedi élményt létrehozva, amelyet itthon mástól nem hallhat a közönség. Bognár Szilvia akusztikus gitáros, nagybőgős, szaxofonos és két ütőhangszeres társával együtt az alapvetően akusztikus hangzásvilágot és a hagyományos előadásmód természetességét megőrizve biztonsággal evez az eltérő zenei stílusok, valamint a hagyományos dallamok sokszínű folyamán. A Bognár Szilvia Sextet december 4-i koncertjén pedig természetesen adventi dalokkal is megörvendeztetik majd hallgatóságukat a karácsony előtti örömteli várakozás jegyében.

 

 

2019/12/03 : mupa Szólj hozzá!
6 varázslatos ünnepváró családi program az idei télre

6 varázslatos ünnepváró családi program az idei télre

6 varázslatos ünnepváró családi program az idei télre

kalaka_betlehemesuj2.jpg

Az ünnepre hangolódás idén is a Müpában kezdődik, ahol különleges téli élményekkel, koncertekkel és bábelőadásokkal készülhetnek az ünnepre kicsik és nagyok. Íme, hat kihagyhatatlan program a Mesebolt Bábszínház előadásától a Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemeséig.

1. A Grimm testvérek klasszikusa a Mesebolt Bábszínházzal

20191130_mesebolt_babszinhaz_credit_trifusz_adam.jpg

Holle anyó történetének örökérvényű mondanivalója van: a boldogságért nem elég kinyújtani a kezünket, meg kell érte dolgozni. November 30-án a Grimm testvérek meséje az ország egyik legjobb bábtársulata, a Mesebolt Bábszínház tolmácsolásában elevenedik meg a színpadon. A társulat tagjai szépséges kesztyűsbábokkal, klasszikus paravános játékként adják majd elő sokak kedvencét.

2. Fergeteges hangulat a Hahó Együttes adventi ökobuliján

20191201_haho_egyuttes_adventi_okobuli.jpg

Mit érdemes megvásárolni a boltban és mit nem, miért legyen nálunk mindig vászon bevásárlótáska, mitől jobb egy csomagolásmentes bolt – többek közt ezekre a kérdésekre mondja el dalban a választ a Hahó Együttes. A formáció a magyar gyerekzenekarok között egyedülálló küldetést teljesít: nem csak szavakkal, hanem énekkel, zenével, tánccal is felhívja a figyelmet Földünk védelmére. Az együttes december 1-jei adventi ökobuliján minden a minket körülvevő természetről és a zenéről szól majd.

3. Kéknyulat a családnak decemberben is

20191201_keknyul_family.jpg

ol van az előírva, hogy a szülők és a gyerekek nem rajonghatnak ugyanazokért a dallamokért és zenekarokért? A Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs által irányított Kéknyúl ezúttal a gyerekeknek is megfelelő időben koncertezik, így végre kicsik és nagyok is együtt bulizhatnak. A formáció zenei gyökereit a hetvenes évek összetéveszthetetlen soul- és funkmuzsikájában kell keresni. A december 1-jei koncerten hat ragyogó muzsikus lép színpadra, hogy felpezsdítse a hallgatóságot.

4. Betlehemmel érkezik a Kaláka

kalaka_betlehemesuj2.jpg

Harminckét évvel ezelőtt, 1987-ben jelent meg a Kaláka Együttes ünnepkörhöz tartozó lemeze, azóta járnak a Kaláka-betlehemesek adventkor házról házra, templomról templomra, iskoláról iskolára, színházról színházra. December 7-én a közönség nagy örömére pedig a Müpa Sátorba is ellátogatnak, hogy előadják betlehemes játékukat magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalokkal, régi egyházi énekekkel, karácsonyi versekre írott Kaláka-dalokkal.

5. Zenés maszkajáték Jézus születéséről

20191208_harlekin_babszinhaz_credit_gal_gabor.jpg

Nincs ünnepvárás a Betlehemben menedéket kereső Mária és József, illetve a kisdedet köszöntő háromkirályok története nélkül. Az egri Harlekin Bábszínház december 8-i előadása egyszerre ősi és nagyon mai látványosság, igazi összművészeti produkció. A zenés bábjátékban a Megváltó eljövetelét hírül adó angyalok a szeretet üzenetét hozzák az emberek közé, és csak rajtunk múlik, megértjük-e szavaik mélyebb értelmét.

6. Tánccal elmesélt karácsony

csodavaro_betlehemes_c_nagy_attila_mupa_na20181221_04.JPG

Hatalmas siker övezi a Magyar Állami Népi Együttes tavaly bemutatott karácsonyi táncjátékát, amely december 21-én és 22-én kerül újra színpadra a Müpában. A Csodaváró betlehemes című előadás szenteste napját, a várakozás örömét idézi meg: népi hagyományból eredő játékokból, szokásokból, a kis Jézus születését üdvözlő keresztény tradícióból, valamint az e naphoz köthető mesés, csodás történetekből épül fel.

 

2019/11/28 : mupa Szólj hozzá!